Danny Jansen is geboren op 2 augustus 1979 in het Brabantse dorpje Raamsdonksveer.

Sinds zijn 14de staat hij in de keuken. Eerst als afwasser, vervolgens als leerlingkok. Danny's loopbaan begon bij een steengrill-restaurant, daarna volgende ondermeer hotels en sterrenzaken. Danny heeft een passie voor pâtisserie, hij heeft daarin veel wedstrijden gedaan en werkte lang als chefpâtissier.

De chef heeft veel gereisd voor zijn baan als redacteur voor een culinaire glossy. In 5 jaar tijd interviewde hij verschillende 3-sterrenchefs van Barcelona tot Londen.

Op zijn 17de jaar maakte Danny zijn debuut op de Nederlandse televisie in een kort filmpje van het bekende kookprogramma "Koken met Sterren" met Cas Spijkers. In 2010 stond hij aan de voet van de oprichting van 24Kitchen waar hij ook zelf voor de camera’s staat. Daar verleid hij kijkers met Aziatische of andere culinaire heerlijkheden.

In 2019 starte Danny zijn eigen mediabedrijf Home Made Chefs, een platform waarop lekkere recepten, kookfilmpjes en foodfacs worden gedeeld. Soms traditioneel, soms met een twist, maar altijd lekker van smaak.

Danny is auteur van 14 kookboeken met een totale verkoop van circa 175000 exemplaren en ook verzamelaar van antieke kookboeken, zo duikt hij regelmatig in het verleden tussen de receptenboeken van honderden jaren terug.

 

Boekingen en contact: sanne@thefamegame.nl

www.dannyjansen.tv

Posted on 1 januari 2013