Roberta Pagnier (1979) werd geboren uit een Nederlandse vader en een Italiaanse moeder. Zoals bij zoveel bekende chefs, is het succes van Roberta Pagnier vooral het resultaat van een oprechte passie voor het vak. Al in haar jeugdjaren doet ze niets liever dan koken en dan in het bijzonder de smaakvolle gerechten van haar Italiaanse roots. De horeca was dan ook een logisch gevolg. Na jaren in de horeca bleek ze ook media talent te hebben. Zo kwamen er twee werelden samen toen ze voor de restaurantwebsite iens.nl ging werken en kookvideo’s ging maken voor het Parool.

Kort daarna begon ze bij 24Kitchen als presentatrice van het programma De Makkelijke Maaltijd, Cucina Povera en de foodtruck challenge en richtte ze ook haar eigen cateringbedrijf op. In de jaren daarna presenteerde ze verschillende programma’s voor 24Kitchen. Op unieke wijze liet ze mensen kennismaken met de Italiaanse keuken en inspireert ze talloze Nederlanders met heerlijke gerechten. Ook was Roberta te zien in het programma Carlo’s TV Café (2015-2017) waar zij elke week kookte voor Carlo en zijn gasten en de kijkers inspireerde met lekkere gerechten. Daarna presenteerde zij voor jumbo het programma Wat Eten We. Waarbij ze dagelijks te zien was op SBS6 (later Net5) en waar men thuis met haar mee kon koken en zo elke dag een lekker maaltijd op tafel kon zetten.

Naast het koken en presenteren heeft ze ook boeken geschreven. Zo schreef ze Heerlijk Italiaans (2013), Zoete Spruiten (2017) en de Pastabijbel (2017).

 

Boekingen en contact: sanne@thefamegame.nl

Posted on 1 januari 2014