Ruud Smulders (Malden, 1987) is een Nederlandse cabaretier en rapper.

Hij speelde acht jaar met zijn cabaretgroep 'De Blonde Jongens en Tim' waarmee ze in 2014 het Groninger Studenten Cabaret Festival wonnen. Sinds 2018 treedt hij ook solo op als stand-upcomedian en staat hij in de theaters met onder andere zijn eigen shows ‘Bruud’ en ‘Bruud2’.

Ruud was op televisie te zien bij De Lama’s en Hufterproef, sinds 2020 bij BNNVARA's De vooravond met de rubriek 'De Minuut van Ruud'. En in datzelfde jaar startte hij als redacteur bij ‘Dit was het Nieuws’. Bij Comedy Central had Ruud in 2021 zijn eigen show genaamd ‘RRIM’.

Als acteur was Smulders te zien in Baantjer: Het begin, Project Gio en Achter gesloten deuren.

Ruud is een graag gehoorde gast op de radio. Zo begon hij als columnist bij Radio 538 en was hij daarna te horen op SLAM!FM, Radio 2 en 3FM. Sinds 2022 is Ruud een van de vaste cabaretiers bij Spijkers met Koppen.

In 2019 kwam hij met zijn ep ‘De Tragikomische’ waarop hij laat horen dat hij comedy en hiphop kan laten samengaan. In datzelfde jaar werd hij ook bekend bij de jongere generatie door zijn YouTube-werk. Gastrollen bij Dylan Haegens, Mertabi, Roedie, JoostSpeeltSpellen en met zijn eigen POWERVLOGS bouwde hij al snel een online fanbase op.

 

Boekingen en contact: sanne@thefamegame.nl

Posted on 18 maart 2022