Thijs Römer debuteert tijdens zijn stagejaar aan de Amsterdamse Toneelschool in de voorstelling Lulu, onder regie van Theu Boermans. In 2002 richt hij met onder andere Michel Sluysmans het theatergezelschap Annette Speelt op. Ze spelen zowel klassiek (Aischylos, Vondel, Shakespeare) als modern repertoire. De Eeuw van mijn Dochter, geschreven door Ilja Leonard Pfeiffer, is een groot succes en betekent de doorbraak voor het gezelschap. Na Annette Speelt staat hij nog in Cloaca, The Normal Heart en Art en in 2018 met zijn ex-vrouw Katja Schuurman in Blind Date, een door Thijs bewerkte toneelversie van de gelijknamige film van Theo van Gogh, onder regie van Ruut Weissman.

Theo van Gogh speelt een belangrijke rol in het begin van zijn carrière. Zij werken voor het eerst samen in de bekroonde tv-serie Najib en Julia. Er volgen diverse gezamenlijke projecten, zowel op tv als in de bioscoop. Voor zijn rol als fotojournalist in de film 06/05 van Van Gogh ontvangt Thijs in 2005 een Gouden Kalf in de categorie ‘Beste Acteur in een hoofdrol’. Daarna volgen films als Kapitein Rob en Het Geheim van Professor Lupardi, Stella’s Oorlog, Dik Trom en in 2013 Alles is Familie (Joram Lürsen), waarvoor Thijs een Rembrandt Award ontvangt.

Zijn internationale filmdebuut maakt hij in Holiday, een Deense film die in 2018 met lovende kritieken in première gaat op het Sundance Filmfestival.

Thijs is vanaf 2012 zeven seizoenen lang te zien als rechercheur Evert Numan in de politieserie Moordvrouw (RTL4). In dezelfde periode speelt hij voor RTL4 in Nieuwe Buren en in Weemoedt, de serie naar zijn gelijknamige debuutroman, waarvoor hij ook het scenario schrijft. Schrijven maakt door de jaren heen een steeds belangrijker onderdeel uit van zijn werkzaamheden. Zo schrijft hij de film Baantjer, het begin en maakt hij als creative producer en scenarist Mocro Maffia voor Videoland, dé hitserie van het jaar 2019.

Ook in 2020 combineert Thijs het acteren en het schrijven voor theater, film en tv.

 

Boekingen en contact: robin@thefamegame.nl

Posted on 1 januari 2012