Viggo Waas maakte 30 jaar onderdeel uit van de succesvolle cabaretgroep NUHR. NUHR won in zowel 2004 als 2016 de Poelifinario. In 2018 sloot de groep het NUHR tijdperk af met de voorstelling Alle 30 NUHR. Het uit elkaar gaan van NUHR betekende zeker niet het einde van Viggo in het theater. Sterker nog, Viggo geeft sindsdien meer gehoor aan zijn roeping als Meestervoorspeller. De Meestervoorspeller was al jaren een vertrouwde stem op de radio en te vinden op Twitter maar sinds 2019 staat hij ook op het toneel.

Op televisie werd Viggo bekend van het ongekend populaire programma Kopspijkers, Viggo was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de scenario’s en hij nam de hilarische imitaties van verscheidende bekende personages op zich.
Verder speelde hij onder andere in de series Flikken Maastricht, Mixed up, Grenslanders en Meisje van Plezier. En de films Alles is Liefde, Richting West en Ja, ik wil.

In Mannen Van Een Zekere Leeftijd besprak Viggo de ervaring van het ouder worden met bekende Nederlandse mannen, in 2013 besprak hij de dagelijkse actualiteiten op humoristische wijze in Volgende week en in Koning Voetbal ging hij de strijd aan met Johnny de Mol over wie de beste voetbalkenner is.

In 2013 verscheen het kinderboek Een sporttas vol linkerschoenen dat Viggo schreef in aanloop naar de Olympische Spelen in 2014. In 2015 kwam Viggo met de verhalenbundel Viggo Drijft Over en in 2020 verschijnt de debuutroman Dordogne.

 

Boekingen en contact: sanne@thefamegame.nl

Fotografie: Bop Mulder

www.viggowaas.com

Posted on 1 januari 2009