Presentator en programmamaker Art Rooijakkers, opgeleid als journalist, startte zijn tv-carrière als de jongste verslaggever ooit bij actualiteitenrubriek Nova. Hij werkte voor AT5 en Net5. Na zijn overwinning van Wie is de Mol? ging hij aan de slag als presentator bij de AVRO en presenteerde Wie is de Mol? zeven jaar lang. In 2013 won hij met het programma de Gouden Televizier-ring. Art is verschillende keren genomineerd voor de Zilveren Televizier Ster en maakte bij AVROTROS programma’s als Het Beste Brein van Nederland en Helden van de Wildernis.

In 2018 stapte Art over naar RTL, waar hij onder andere het reportage-programma Iedereen had het erover, het personality programma Rooijakkers over de Vloer en het grote studioprogramma DNA Singers presenteert. Art voelt zich prettig bij de combi entertainment en journalistiek. Hij presenteert met evenveel plezier bij BNR Nieuwsradio BNR’s Big Five als de RTL4-programma’s Praat Nederlands Met Me en B&B Vol Liefde.

In Het Parool schreef hij vanaf voorjaar 2019 een jaar lang een wekelijkse column over de toekomst van zijn tweelingdochters, genaamd De Eeuw van mijn Dochters. Onder diezelfde naam maakt hij een BNR radioprogramma en podcast én bracht hij in oktober 2020 een boek uit.

Art zet zich al jaren in als ambassadeur van Stichting Vluchteling en nam meermaals deel aan de Nacht van de Vluchteling, een jaarlijkse sponsorloop die aandacht en geld inzamelt voor vluchtelingen in crisisgebieden. Art bezocht de afgelopen jaren zelf ook een flink aantal van deze crisisgebieden, zoals onder andere Irak, Nigeria en Colombia.

Contact & boekingen: keren@thefamegame.nl
Credits fotografie: Mettina Jager

www.artrooijakkers.nl

Posted on 1 januari 2003