Auteur: Nina Veeneman-Dietz,  Noor Schutte-Kerckhoff, Marieke Wigmans-Bremers

‘Waarom heeft niemand mij dit eerder verteld?’
Een herkenbare vraag voor veel prille moeders en een van de redenen voor Nina, Noor en Marieke om hun ervaringen op te schrijven.

Met dit boek zullen de laatste maanden van de zwangerschap, de bevalling, maar voor die eerste maanden met de baby minder onzeker, minder stressvol en misschien zelfs minder pijnlijk zijn. Dit boek is namelijk anders dan alle anderen boeken. Geschreven door drie moeders van in totaal negen kinderen is het een naslagwerk voor iedere (aanstaande) moeder die (weer) door die eerste heerlijke, maar ook onzekere tijd gaat als de kraamhulp de deur achter zich dicht heeft getrokken.
Met een lichaam vol hormonen, kraamtranen van geluk, enorme borsten en eventueel bevallingsleed, kun je best wat tips en tricks gebruiken. Je moeder is waarschijnlijk in de meeste gevallen allemaal al lang vergeten en je zus of beste vriendin durft misschien geen ongevraagd advies te geven. Bovendien is geen moeder, geen bevalling en geen kind hetzelfde. en- En je partner? Ja, niet om het een of ander, maar die zit er toch niet op te wachten om een boek te lezen over bevallingen, baby’s en hormonen? Er is wel aan je partner gedacht, hoor. Voor hem staat alleen het broodnodige in blauwe kaders, zodat hij niet helemaal onvoorbereid zal zijn.

Posted on 1 januari 2012