Misdaadjournalist en programmamaker Thijs Zeeman begon zijn televisiecarrière als stagiair bij de Amsterdamse televisiezender AT5 om daar na enige tijd als verslaggever aan de slag te gaan. Hij ging verder bij omroep PowNed met het programma Zendtijd PowNed. Bij SBS maakte Thijs vervolgens de veel besproken documentaire De zaak Frank Masmeijer waarin hij de van drugssmokkel beschuldigde, oud-presentator een jaar lang volgde, iets dat niet zonder confrontatie ging.

Dat Thijs confrontatie niet uit de weg gaat blijkt ook uit andere programma’s die hij voor SBS heeft gemaakt. Zo stond hij in het programma Gestalkt slachtoffers van stalking bij en zocht hij de daders op om hen te laten zien wat hun daden teweeg hebben gebracht. Iets dat niet zelden tot hoog oplopende emoties leidde. Ook in Betrapt! liet Thijs daders hun misdaden onder ogen komen.
Voor de documentaire De Mysterieuze Dood van Ivana Smit spoorde Thijs het echtpaar Johnson op dat zich tot die tijd goed wist te verschuilen voor de pers. Hoewel de precieze gebeurtenissen van de nacht waarin Ivana Smit overleed waarschijnlijk nooit aan het licht zullen komen, bracht de documentaire van Thijs een hoop nieuwe inzichten.

In december 2019 werd bekend dat Thijs de overstap van SBS naar RTL maakte. Daar zal hij nog meer nieuwe programma’s gaan maken die hem op het lijf geschreven staan.

 

Boekingen en contact: rowie@thefamegame.nl

Posted on 1 januari 2011