Sterrin Smalbrugge (1993) is ecologe en herpetologe (reptielendeskundige). Ze studeerde cum laude af aan de Wageningen Universiteit en bestudeert reptielen over de hele wereld. Sterrin is ervaren in het hanteren van gifslangen en is getraind door slangenexpert Romilly van den Bergh.

Ze presenteerde De Grote Reptielenshow en tourt momenteel met haar nieuwe theatershow Superhelden van het Dierenrijk door Nederland. Sterrin schreef Het Grote Reptielenboek, een spannend boek voor kinderen van 7 tot 12 jaar, compleet met indrukwekkende foto’s van gerenommeerd reptielenfotograaf Matthijs Kuijpers en grappige illustraties van Wendy Panders. Momenteel werkt Sterrin aan haar tweede kinderboek, dat in januari 2021 zal verschijnen.

In 2018 richtte ze, samen met de bekende wildlife fotograaf Jason Savage, The Conservation Front op. The Conservation Front is een team van gepassioneerde natuurbeschermers wiens doel het is om mensen dichter bij wildlife te brengen. Ze maken documentaires van hoge kwaliteit over soorten die lijden onder habitatvernietiging, stroperij en human-wildlife conflicten.

Sinds september 2019 is Sterrin vaste columniste bij National Geographic Junior. In haar maandelijkse column beantwoordt ze vragen van kinderen over reptielen.

Sterrin was ook te zien op tv bij RTL Late Night, Beau, Opium, Proefkonijnen, Hart van Nederland, De Buitendienst, Klokhuis, ZappLive en veel andere tv-programma’s. Op de radio was ze te horen bij 3FM, Radio 538 en Qmusic.

Sterrin heeft sinds november 2019 haar eigen educatieve serie Reptielengek! op Videoland waarin ze op zoek gaat naar bijzondere reptielen in Nederland en Spanje.

‘Sterrin creëert ook content voor haar social media kanalen. Het doel van deze content is om mensen te leren over dieren en bewustwording te creëren voor soorten die normaal gesproken veracht worden door mensen. Als jong meisje merkte Sterrin al dat reptielen vaak ondergewaardeerd en onbegrepen waren. Hierdoor ontstaan er vaak problemen tussen deze dieren en mensen en worden ze niet juist behandeld. Sterrin’s missie is om mensen te laten zien en te leren hoe bijzonder reptielen zijn en welke belangrijke rol ze hebben in de natuur. Hierdoor hoopt ze dat reptielen meer gewaardeerd worden en dezelfde aandacht krijgen als andere diersoorten zoals de panda, tijger en andere zoogdieren. Daarnaast probeert ze een voorbeeld te zijn voor kinderen met een passie voor reptielen, conservatie en wetenschap, om zo de nieuwe generatie van natuurbeschermers te inspireren.’

 

Boekingen en contact: keren@thefamegame.nl
Credits fotografie: Amy Derksen en Monique Laats

www.sterrinswildworld.nl

Posted on 1 januari 2010